Zabezpieczenie roweru przed kradzieżą
Re: Zabezpieczenie roweru przed kradzieżą
cześć, orientujecie się gdzie warto ubezpieczyć rower?
A patrzyłeś PZU. Pytanie jeszcze jakiego szukasz, bo jak osoba powiedzmy niezawodnik wystarczy samo OC w życiu prywatnym, często występujące w ubezpieczeniach domu/mieszkania.
KmbBikes - serwis rowerowy, amortyzatorów
- Diodek_pl
- Moderator
- Mieszkam w: Łódź
- Imię: Michal
- Kontakt:
Przepisowo, na chwilę, obecną to opcja, nie wymóg.
Ogniwa 18650 - Wszystko co musisz wiedzieć o akumulatorach 18650
Ogniwa z depakietu Test ogniw 18650 z Allegro i OXL.
Kody z Chin Kody rabatowe Aliexpress i inne Chińskie sklepy, zniżki na latarki Convoy i nie tylko.
Ogniwa z depakietu Test ogniw 18650 z Allegro i OXL.
Kody z Chin Kody rabatowe Aliexpress i inne Chińskie sklepy, zniżki na latarki Convoy i nie tylko.
- potowkaszosowa
- Nowicjusz
- Imię: Potka
Hej, planuję zakup droższego roweru (dla mnie droższego, wiem, że dla każdego znaczy to coś innego..
) i zaczynam się martwić kwestią zabezpieczenia. Raczej będzie to elektryk, który ma mi zastąpić auto, więc będzie często parkowany pod sklepem, urzędem, restauracją itd.
Macie jakieś sprawdzone zapięcia? Coś mocnego jak diabli?

Macie jakieś sprawdzone zapięcia? Coś mocnego jak diabli?

Oprócz alarmu: ulock granit abus, łańcuch abus, drugi ulock, linki na kołach. Jesli przyjdzie ktoś po twoj i nic go nie spłoszy to i tam go ukradnie. Jeśli obok będzie stał inny " mniej zabezpieczony" to ukradnie ten inny. Szczególnie duże znaczenie ma to przy drożsych modelach rowerów. Jak przy rowerach elektrycznych
https://www.fischer-ebike.pl/
Sporo zabezpieczeń warto jest przejrzeć sobie na stronie Fischer.
https://www.fischer-ebike.pl/
Sporo zabezpieczeń warto jest przejrzeć sobie na stronie Fischer.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2024, 11:24 przez denele, łącznie zmieniany 1 raz.
- potowkaszosowa
- Nowicjusz
- Imię: Potka
Nie było odpowiedzi, więc dam od siebie - może się komuś przydapotowkaszosowa pisze: ↑12 kwie 2024, 08:48Hej, planuję zakup droższego roweru (dla mnie droższego, wiem, że dla każdego znaczy to coś innego..) i zaczynam się martwić kwestią zabezpieczenia. Raczej będzie to elektryk, który ma mi zastąpić auto, więc będzie często parkowany pod sklepem, urzędem, restauracją itd.
Macie jakieś sprawdzone zapięcia? Coś mocnego jak diabli?![]()

Zamówione jakiś czas temu zapięcie marki ONGUEARD (moja pierwsza styczność z tą marką) i jestem bardzo zadowolony: https://www.centrumrowerowe.pl/zapiecie ... ni-pd34815
Generalnie jest tak, że jak ktoś kradnie rower, to raczej dokładnie go ogląda czy nie ma nigdzie takiego urządzenia o którym piszesz.
Dlatego jeżeli ma to być skuteczna metoda, to powinno być małe urządzenie, którego bateria jest w stanie stosunkowo długo wytrzymać. Opcji jest co najmniej kilka. Doczytaj o lokalizatorze bluetooth jakim jest NotiOne. W sieci jest dosyć dużo informacji, filmików na jakiej zasadzie to działa. W dużym skrócie, lokalizacja odbywa się za pośrednictwem aplikacji na urządzenia mobilne ściągniętej z Google Play lub AppStore.
Dlatego jeżeli ma to być skuteczna metoda, to powinno być małe urządzenie, którego bateria jest w stanie stosunkowo długo wytrzymać. Opcji jest co najmniej kilka. Doczytaj o lokalizatorze bluetooth jakim jest NotiOne. W sieci jest dosyć dużo informacji, filmików na jakiej zasadzie to działa. W dużym skrócie, lokalizacja odbywa się za pośrednictwem aplikacji na urządzenia mobilne ściągniętej z Google Play lub AppStore.