Jakie macie wymiary łazienek?

Luźne rozmowy niekoniecznie o rowerach.
Awatar użytkownika
Lotmi
Maniak
Maniak

Jakie macie wymiary łazienek?

Post autor: Lotmi »

Jakie macie wymiary łazienek i co udało się Wam w nich zmieścić? Szukam punktu odniesienia, bo planuję dwie, ale boję się, że na żywo to będzie za ciasno.
Awatar użytkownika
Pavlens
Gaduła
Gaduła

Re: Jakie macie wymiary łazienek?

Post autor: Pavlens »

Ja będę miała dwie łazienki 2,2 × 2,3 m (jedna z wejściem od sypialni). Na planie niby w jednej mieści mi się: umywalka, brodzik, ubikacja, duży prysznic; a w drugiej: wanna, umywalka, ubikacja i mała kabina. Ale też się zastanawiam, czy na żywo to będzie wyglądało równie dobrze... Pralkę i suszarkę przeniosłam do kotłowni, żeby nie zabierać miejsca. Sporo podpowiedzi, jak to funkcjonalnie rozplanować.
Awatar użytkownika
filipposs
Użytkownik
Użytkownik
Mieszkam w: Warszawa
Imię: Filip

Post autor: filipposs »

Planując łazienki, warto pamiętać, że nawet w małej przestrzeni (np. 1.5x1.8m) da się zmieścić WC podwieszane, umywalkę z szafką i prysznic walk-in, optycznie powiększając ją jasnymi kolorami i dużymi lustrami. Kluczem jest precyzyjne planowanie i wykorzystanie rozwiązań takich jak meble o mniejszej głębokości czy prysznice bez brodzika, by uniknąć uczucia ciasnoty.
Awatar użytkownika
mateo92raz
Nowicjusz
Nowicjusz
Imię: Adam

Post autor: mateo92raz »

6m2 - jest w miare ok
Awatar użytkownika
vawab92149
Nowicjusz
Nowicjusz
Imię: vawab92149

Post autor: vawab92149 »

Planowanie łazienki to jeden z tych etapów urządzania domu, który potrafi spędzić sen z powiek. W teorii wszystko wygląda świetnie – dopóki nie przychodzi moment, gdy trzeba zmieścić prysznic, pralkę, umywalkę i trochę miejsca do oddychania w kilku metrach kwadratowych.
Awatar użytkownika
filipposs
Użytkownik
Użytkownik
Mieszkam w: Warszawa
Imię: Filip

Post autor: filipposs »

Mam dość małą łazienkę, ma około 6m kwadratowych, ale jest urządzona bardzo funkcjonalnie.
ODPOWIEDZ